Reportagefotografie, is het iets voor jou?

Reportagefotografie

Reportagefotografie is een leuke manier om momenten vast te leggen en om later terug te kunnen kijken. Speciale momenten zoals een trouwerij of een geboorte, zijn kostbaar en die wil je graag onthouden. Het kan zijn dat je op zo’n moment zo bang bent dat je dingen gaat vergeten en zo jouw best doet om het allemaal goed in je op te nemen, dat je eigenlijk geen plezier mee kan maken. Dit is jammer, want plezier en blijdschap hoort bij zo’n kostbaar moment. Je moet er van kunnen genieten.

Wat reportagefotografie precies inhoudt

Over wat reportagefotografie precies inhoudt, zijn de meningen verdeelt. Sommigen vinden namelijk een portretfoto van de familie onder reportagefotografie vallen. Toch zien de meeste mensen reportagefotografie als een foto, of meerdere foto’s van een moment, zonder dat er geposeerd wordt. Dan kun je inderdaad denken aan bijvoorbeeld een bruiloft. Je kunt dan foto’s hebben van dat het bruidspaar elkaar voor het eerst ziet, foto’s van het huwelijk zelf, de trouwauto, het feest en ga zo maar door. Door deze foto’s te maken, creëer je een soort van verhaal. Je hoeft bij de foto’s geen tekst te lezen, om het verhaal te begrijpen.

Het vertellen van een verhaal met reportagefotografie

Wanneer er bij reportagefotografie, wordt gesproken over een verhaal, wordt niet alleen de gebeurtenis bedoeld, maar ook de emoties. Het is niet voor niets dat er wel eens wordt gezegd: “een foto zegt meer dan duizend woorden”. Dit is dus vooral bij foto’s waar de emotie wordt laten zien. Hoe mooi is het als je kan terugzien hoe blij je was toen je ging trouwen? Hoe mooi je het vond dat je kindje werd geboren? Niet alleen dat moment, maar ook het verhaal daarachter wil je graag vastleggen en terugzien. Heb jij dus binnenkort een mooie of leuke gelegenheid die je wilt vastleggen? Huur dan iemand in die gespecialiseerd is in reportagefotografie.

Leave a Reply