De voordelen van gebruikte laptops kopen

gebruikte laptops

Tegenwoordig vinden mensen het al lang niet meer nodig om een gloednieuwe laptop aan te schaffen. Gebruikte laptops zijn veel goedkoper, en als ze door een expert zijn gecontroleerd en opgeknapt gaan ze nog net zo lang mee als een nieuwe. Je kunt dit soort opgeknapte, tweedehands laptops vinden in winkels die refurbished laptops verkopen. Dit wil zeggen dat ze tweede- of derdehands laptops inkopen en deze uitgebreid controleren. Eventuele kapotte of niet goed werkende onderdelen worden vervangen, en daardoor werkt hij weer perfect. Gebruikte laptops zijn dus niet per definitie snel kapot, integendeel. Dit soort aanbieders van refurbished laptops bieden je vaak zelfs twee jaar garantie op jouw exemplaar, en dat krijg je zelfs van de originele aanbieder niet. Bij Apple bijvoorbeeld, bieden ze je max. één jaar garantie op een nieuw apparaat.

Gebruikte laptops zijn veel goedkoper

De belangrijkste reden dat mensen kiezen voor gebruikte laptops is natuurlijk dat ze stukken goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren. Overigens speelt ook de twee jaar garantie vaak een rol. Wat je daar tegenover inlevert op zo’n tweedehands exemplaar is dat hij natuurlijk wat beschadigingen kan hebben in de vorm van krassen of een vlek in het beeldscherm. Dit vinden sommigen een nadeel, maar over het algemeen valt het mensen niet eens op. Het fijne is dat gebruikte laptops met meer krassen stukken goedkoper zijn dan exemplaren die er nog als nieuw uitzien. Dit terwijl het natuurlijk helemaal niets zegt over hoe goed hij van binnen nog is. Als het jou dus niks uitmaakt dat hij wat krassen heeft, kies dan vooral voor de allergoedkoopste.

Tweedehands laptop zo goed als nieuw

Vind je een paar krasjes toch niet zo prettig en wil je liever gebruikte laptops die er nog als nieuw uitzien? Ook dat is mogelijk in elke winkel die refurbished exemplaren verkoopt. Je betaalt dan meer dan wanneer de laptop krasjes zou hebben, maar alsnog aanzienlijk minder dan een nieuw exemplaar. En zo bespaar je dus heel gemakkelijk geld op je ‘nieuwe’ laptop.

Leave a Reply