Inspirerende spreker

inspirerende spreker

Om een bepaalde boodschap door te geven is het van belang dat deze wordt overgebracht door een inspirerende spreker. Een inspirerende spreker weet hoe hij zijn publiek vast moet houden en zorgt er voor dat het een plezier is om naar geluisterd te worden. In principe kan iedereen een inspirerende spreker zijn, al zal het voor de een natuurlijker aanvoelen dan voor de ander. Is het binnenkort jou taak om een groep toe te spreken? Lees in dit blog tips hoe ook jij een inspirerende spreker kan zijn.

Praat rustig en kom tot je punt

Als je snel praat zullen mensen al snel je verhaal niet meer goed kunnen volgen. Praat dus rustig en zorg er daarbij voor dat je wel snel tot je punt komt. Bepaal voor jezelf wat je graag wil vertellen en zorg dat je dat in ieder geval over brengt. Als je te lang praat over minder belangrijke zaken is er een kans dat mensen hun concentratie al verloren zijn als je bij het belangrijke gedeelte aankomt van je praatje.

Verwerk humor in je praatje

Humor verbindt mensen met elkaar. Als mensen samen ergens om lachen zullen ze zich al gauw verbonden voelen. Ook haalt humor het hele serieuze van je praatje af. Het moet natuurlijk wel gepast zijn bij jou verhaal om een grapje te maken en ook de grapjes die je maakt moeten wel gepast zijn.

Spreek je doelgroep aan

 

Als je een duidelijke doelgroep hebt voor je verhaal, zorg dan dat je die doelgroep aanspreekt. Leef je in in deze doelgroep. Wat vindt deze doelgroep belangrijk? Hoe kan je op de beste manier bij deze doelgroep binnenkomen? Maak er een interessant verhaal van. Als je graag wil dat mensen geïnspireerd raken door jou praatje zorg dan dat ze na jou praatje iets hebben om over na te blijven denken. Een  bepaalde vraag die dit kan aanwakkeren stellen aan het einde kan hierbij goed helpen.

Leave a Reply