Sportfysiotherapeut wil je met sportrevalidatie zo vlug mogelijk laten wederoptreden 

 Sportrevalidatie Nootdorp

Sportfysiotherapie maakt deel uit van de fysiotherapie. De therapeut heeft zowel aandacht voor het voorkomen als het behandelen van allerlei sportblessures. Hij informeert, adviseert en behandelt allerlei sportkwetsuren. Hij weet wat er allemaal gebeurt bij een blessure en kent de oorzaken. Hij weet als geen ander hoe je daarvan kunt herstellen. De sportfysiotherapeut behandelt niet alleen topsporters en recreanten, maar even goed kwetsbare bevolkingsgroepen zoals kinderen en ouderen. Bij deze laatsten maakt sport deel uit van hun therapie. Hij begeleidt ook sporters in aanloop naar een zware opdracht zoals een marathon.

Dit doet een sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt gekwetste spieren en gewrichten, vooral aan knieën, enkels en schouders. Dit zijn zowel acute blessures zoals breuken, spierscheuren, gescheurde pezen of gekwetste gewrichten, als chronische sportblessures, bijvoorbeeld peesontstekingen. Naast je herstel traint hij of zij die lichaamsdelen die niet gekwetst zijn en je dus nog wel kunt belasten. Na een uitgebreid kennismakingsgesprek en onderzoek stelt de therapeut een behandeling op maat op met aangepaste oefening om blessures in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Snel herstel en wederoptreden

Na een sportblessure zoekt de therapeut naar de beste manier voor een vlug herstel zodat je weer je kansen maximaal kunt verdedigen. Daarnaast adviseert hij je om gelijkaardige blessures te voorkomen. Hij doet dit in nauw overleg met je trainer. Je vertrouwde huisdokter of specialist kan je doorverwijzen naar een sportfysiotherapeut maar in principe heb je dat zelfs niet nodig en kun je op eigen houtje naar deze therapeut. De meerderheid van de verzekeraars vergoeden deze behandeling.

Sportrevalidatie en begeleiding

Sportfysiotherapeuten doen dus vooral aan revalidatie en begeleiding omdat je zo snel mogelijk weer kunt sporten zonder pijn te sporten. Sportrevalidatie bestaat vooral uit aangepaste oefeningen. Die zijn afhankelijk van het soort en de ernst van je blessure. Om je genezingsproces te versnellen zul je die oefeningen ook thuis moeten uitvoeren. Sportrevalidatie werkt ook preventief. Woon je in de regio Nootdorp en heb je sportrevalidatie nodig? Dan zijn de therapeuten van Sportrevalidatie Nootdorp dichtbij.

Leave a Reply