Rondreis Marokko met vele toeristische hoogtepunten

Rondreis Marokko 8 dagen

Een rondreis door het mysterieuze Marokko start start meestal in de hoofdstad Marrakesh. Het Djemaa el Fna plein met zijn ontelbare souks vormen het kloppende en bruisende hart van de stad. Overdag is het er opvallend rustig, maar ‘s nachts heerst er een bruisende. In de onmiddellijke omgeving van deze souks vind en een doolhof aan piepkleine steegjes waar je werkelijk alles kunt kopen. De Marokkaanse hoofdstad telt vele prachtige tuinen met een rijke fauna en flora. En overal is er wel een badhuis te vinden waar je heerlijk kunt ontspannen. ‘s Avonds wordt het Djemaa el Fna plein omgetoverd tot een immens openlucht restaurant met tientallen rokende eettentjes met verse vis, kebabs of vleesspiesen en gegrilde groenten.

Het Atlasgebergte

Dit is ongetwijfeld een van de meest adembenemende regio’s van Marokko met ruige rotsformaties, afgewisseld met diepe kloven en sprookjesachtige vergezichten.

De hoogste bergpas van Afrika

Tussen Marrakesh  en Ouarzazate doorkruis je een prachtig natuurgebied steile wegen en allerlei rotsformaties met de Tizi-n-Tichka bergpas als absoluut hoogtepunt. Het is niet voor niets de hoogste bergpas van Afrika. Kleurrijke landschappen maken het plaatje compleet.

Palmbomen en zandkastelen

In de onmiddellijke omgeving van het Atlasgebergte kun je kennismaken met de palmoase van Skoura. Dit prachtige stukje natuur ligt op de grens tussen bergketens en de indrukwekkende woestijn. Deze palmoase bestaat uit kurkdroge rivieren, eindeloze lijkende rijen dadelpalmen en ongeziene zandkastelen.

De Todra Gorge

Hier maak je kennis met meer dan 300 meter hoge bergwanden die slechts tien meter van elkaar staan. Aan de ene kant van deze reusachtige spleet een rustig kabbelend riviertje, gelegen aan de kant van de weg.

De Ourika Vallei brengt de nodige verkoeling

Deze vallei is gelegen op ruim 70 kilometer van de hoofdstad en een heerlijke oase van rust en verkoeling. De vele bergtoppen van het Atlasgebergte zijn constant bedekt met een flinke laag sneeuw. Daar bevinden zich vele piepkleine Berberdorpjes met hun prachtige watervallen. Een rondreis Marokko 8 dagen vergeet je nooit meer.

Leave a Reply