Wat levert zoekmachine adverteren op?

Zoekmachine adverteren

Als je heel gericht jouw doelgroep wilt bereiken, kun je dit doen door middel van zoekmachine adverteren. Het is een dienst waar je Google, of elke andere zoekmachine, voor moet betalen. Hiermee kun je jouw ranking beïnvloeden.

Als je gaat adverteren volgens de principes van zoekmachine adverteren, adverteer je op bepaalde kenmerken van mensen zoals interesses of specifiek zoekgedrag. Je kiest zelf de zoekwoorden die in jouw advertenties komen te staan. Zo bepaal je op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Verder zorgt zoekmachine adverteren ervoor dat je sneller zichtbaar bent in Google. Wanneer je een tijdelijke actie of promotie heb voor bepaalde producten kan dit een interessante optie zijn.

 

Alles over zoekmachine adverteren, oftewel SEA

Zoekmachine adverteren wordt ook wel search engine advertising (SEA) genoemd. Achter deze manier van adverteren zit een bepaalde werkwijze. Eerst wordt er namelijk een PPC-zoekcampagne-strategie opgezet. Daarna wordt er onderzoek gedaan naar keywords die door jouw doelgroep veel worden gebruikt. Hieruit wordt vervolgens een selectie gemaakt. Na deze stap wordt de advertentie ontwikkeld. Dan is de volgende stap het opzetten van een campagne. Hierbij is het van belang om een doel te bepalen waardoor je jouw doelgroep zo optimaal mogelijk kan bereiken. Daarna moet je een campagnetype uitkiezen. Deze stap bepaalt op welke plaats (potentiële) klanten jouw advertenties zullen zien. Aan elk type campagne zitten diverse kenmerken verbonden en manieren om deze in te zetten. Zo kun je onder andere kiezen uit een zoekcampagne, een shopcampagne, een videocampagne of een appcampagne. Nadat de campagne is opgezet volgens de ‘best practices’ die gelden voor deze specifieke typen campagnes wordt er in de volgende stap het ‘Bid management en ROI tracking’ gespecificeerd. Daarna wordt de landingspagina geoptimaliseerd en wordt deze verder ontwikkeld. Vervolgens wordt de campagne gelanceerd maar daar blijft het niet bij. Zodra de campagne in de lucht is wordt er geanalyseerd hoe de campagne loopt en worden er allerlei inzichten uit de data verkregen. Op die manier kan de advertentie worden verbeterd en aangepast waar nodig.

Leave a Reply