Wat kan een energetisch therapeut voor je doen?

Energetische therapie

Als je het gevoel hebt dat je niet helemaal in balans bent (of dat nu lichamelijk of geestelijk is) dan kan een energetisch therapeut je helpen. Zo’n therapeut kan namelijk voelen waar er energetisch gezien blokkades in je systeem bestaan, en deze met bepaalde technieken opheffen. De energie gaat dan weer stromen en je lichaam wordt in staat gesteld zichzelf te helen. De energetisch therapeut heelt dus je energetische systeem, en je lichaam herstelt vervolgens die plekken waar er iets mis is. Het is daarbij namelijk van belang dat dat gedeelte van je lichaam voldoende energie krijgt.

Een energetisch therapeut neemt de oorzaak weg

Wat we vaak zien bij westerse geneeswijzen is dat ze heel erg gericht zijn op het bestrijden of maskeren van de symptomen van de klacht. Je krijg medicijnen die deze symptomen verminderen, maar je neemt daarmee de oorzaak ervan niet weg. Als je liever op een holistischere wijze naar je klacht kijkt en deze daadwerkelijk wil oplossen dan kun je beter naar een energetisch therapeut gaan. Deze ziet je lichaam en geest namelijk als één geheel. Je huisarts kan je gerust vertellen dat stress de oorzaak is van je klacht, maar hoe los je dat op? Dat doe je door energetisch terug in balans te komen, door af en toe naar een energetisch therapeut te gaan. Deze persoon kan jouw energiesysteem beïnvloeden met bepaalde handelingen, en je bovendien tips geven om in het dagelijks leven in balans te blijven.

Energetische therapie heeft een lange termijneffect

Het mooie aan behandelingen van een energetisch therapeut is dat ze lang doorwerken. Als jij immers energetisch in balans bent gebracht dan is je lichaam in staat om zelf te herstellen. Dit gebeurt doorgaans niet in één dag, maar gedurende lange tijd. Zo’n behandeling werkt ook heel goed preventief. Zeker als je veel stress ervaart is het een goed idee om af en toe te ondergaan, want dan is de kans groot dat je zonder dat je het merkt energetisch uit balalns bent.

Leave a Reply