Wat kan balanstraining voor je betekenen?

balanstraining

Heb jij al eens gehoord van balanstraining? Niet? Heel erg jammer, want het zou zomaar veel voor je kunnen betekenen. De term komt uit de spirituele hoek, en heeft betrekking op een training waarin je leert terug in balans te komen. Dit kun je doen op verschillende manieren. Allereerst is natuurlijk je voeding super belangrijk. Wat je in je lichaam stopt is wat je gebruikt om al je cellen en weefsels op te bouwen. Een ongezond voedingspatroon resulteert vroeg of laat in gebreken zoals pijn, stijfheid of vermoeidheid. Het minste wat je voor jezelf kunt doen is super gezond eten, want waar je ook last van hebt, zo genees je het snelst.

Balanstraining met betrekking tot je energie

Een ander heel belangrijk punt waar ze bij balanstraining aandacht aan geven is je energie, oftewel je energetisch lichaam. De energie├źn in je lichaam kunnen anders gaan stromen of zelfs geblokkeerd zijn als gevolg van een trauma. Je kunt daarbij denken aan een operatie of een moeilijke bevalling, maar ook een emotioneel trauma. Alles wat je meemaakt in je leven heeft invloed op je energiesysteem. Bij balanstraining ga je dit analyseren en kijken welke dingen je los mag laten op energetisch niveau. De sporten die het heeft achtergelaten in je lichaam worden dan als het ware uitgewist. Dit kun je doen aan de hand van diverse technieken.

Hoe kom je energetisch terug in balans?

 

Het vrijmaken van energetische blokkades kun je doen aan de hand van bijvoorbeeld mindfulness, tai chi en qigong. Mindfulness is meer iets voor in het dagelijks leven, en de andere twee kun je af en toe een uurtje beoefenen. Meestal geven ze er tijdens balanstraining ook aandacht aan. Mindful leven wil zeggen leven met aandacht voor het hier en nu, zonder te denken aan wat is gebeurd of wat nog gaat komen. Dit klinkt lastig, maar een goede therapeut kan je hierin trainen zodat je het snel onder de knie hebt. Daardoor blijf je zelf, zonder hulp makkelijker in balans.

Leave a Reply