Wat houdt de WWFT wet precies in?

WWFT wet

Heb jij een eigen bedrijf en doe je zaken met het buitenland? Dan is het belangrijk om precies te weten wat de WWFT wet inhoudt. Je dient je daar namelijk aan te houden, en dus de identiteit en geldstromen van jouw (potentiële) klanten te controleren. Dit kun je op zich zelf doen, maar het is een heel tijdrovend klusje en kan erg ingewikkeld zijn. Beter gebruik je daar dus speciale software voor. Deze software is ontwikkeld om jou als ondernemer te helpen die identiteitscheck uit te voeren en zo aan de eisen van de WWFT wet te voldoen. Je kunt er doorgaans gebruik van maken in de vorm van een abonnement, informeer daarvoor even bij de diverse aanbieders van dit soort software.

Voorkom reputatieschade met de WWFT wet

Natuurlijk is het belangrijk om je aan de wet te houden omdat je zo voorkomt dat zwart geld via jouw organisatie wordt witgewassen. Je wilt immers zeker weten dat je met jouw manier van zaken doen geen criminele of terroristische praktijken steunt. Maar heb je er ook al aan gedacht hoe belangrijk die WWFT wet is voor de reputatie van jouw bedrijf? Als je namelijk per ongeluk zaken doet met een bedrijf dat later gelinkt blijkt aan terrorisme, dan kun je flinke reputatieschade oplopen. Beter check je dus diens identiteit op meerdere manieren, en controleer je een aantal belangrijke dingen. Als je zeker wilt weten dat je dit op de juiste manier doet dan kun je speciale WWFT wet software gebruiken. Je dekt je dan in tegen eventuele reputatieschade, want je doet er daarmee alles aan om te voorkomen dat je bijdraagt aan terrorisme, criminele activiteiten of witwassing.

Ken uw klant: Controleer diens identiteit

 

Iedereen kan een scan van een paspoort vervalsen, dus ook uw potentiële klant. Laat daarom speciale software deze scan controleren aan de hand van de echte bevolkingsregisters. Zo weet je zeker dat je zaken doet met een bestaand persoon en je je op alle vlakken aan de WWFT wet houdt.

Leave a Reply