Waarom zijn metalen rietjes zo belangrijk?

metalen rietjes

Misschien had je er al eens van gehoord, misschien ook niet, maar metalen rietjes worden steeds populairder. Dit is niet zo gek, want het is het perfecte alternatief voor de plastic variant. Veel mensen gebruiken op dagelijkse basis een rietje, en al die rietjes belanden op de afvalberg. Super slecht voor het milieu natuurlijk, maar gelukkig is daar nu de perfecte oplossing voor. Metalen rietjes zijn weliswaar wat duurder dan de plastic variant, maar ze gaan natuurlijk eeuwig mee. Je hoeft ze maar één keer aan te schaffen en hoeft daarna nooit meer plastic rietjes te kopen. En het schoonmaken is super makkelijk. Je kunt ze namelijk gewoon in de vaatwasser doen. Als je die niet hebt dan kun je ze met een speciaal kwastje vanbinnen schoonmaken en gewoon rechtop laten drogen. Het vocht loopt er dan vanzelf uit. Daarna leg je ze weer in de la voor de volgende keer dat je ze nodig hebt.

Het gemak van metalen rietjes

Naast het feit dat metalen rietjes veel beter voor het milieu zijn drinken ze ook nog stukken fijner. De plastic variant bijt je namelijk vaak plat en krijg je daarna nog maar lastig terug in ‘model’. Op de metalen rietjes bijt je natuurlijk niet, en als je dat zou doen dan zou je ze ook niet makkelijk verbuigen. Bovendien zijn de metalen varianten vaak net wat breder vanbinnen. Je kunt er dus ook gerust wat dikkere smoothies mee drinken, die je met een dun, plastic rietje niet op kunt zuigen. Super handig voor smoothie liefhebbers dus!

Manieren om minder plastic te gebruiken

Metalen rietjes aanschaffen om thuis te gebruiken is natuurlijk een makkelijke manier om minder plastic te gebruiken. Er is echter nog veel meer wat je kunt doen. Denk maar eens aan tandpasta tabletten in plaats van tandpasta uit tubes, herbruikbare shoppers gebruiken, een broodtrommel in plaats van boterhamzakjes, etc. Als je al deze dingen doet dan ben je al aardig op weg. Samen kunnen we heus de wereld nog redden!

Leave a Reply