EMDR Zwolle, waar het je mee kan helpen

EMDR Zwolle

Wanneer je iets vervelends hebt meegemaakt, wat je steeds blijft achtervolgen, kun je last hebben van een trauma. Een trauma kan zorgen voor klachten zoals depressieve gevoelens, paniekaanvallen en extra alertheid. Om van de klachten van een trauma of nare gebeurtenis af te komen, kun je er voor kiezen om je te laten behandelen door middel van EMDR in Zwolle. In dit artikel lees je meer over wat EMDR is en waarmee het je kan helpen.

De klachten van een trauma

Wanneer je een trauma hebt, belemmert dit je erg in jouw dagelijks leven. Je kan de hele dag door flashbacks krijgen waardoor je je down kan voelen of in paniek schiet. Deze paniek die je ervaart kan leiden tot paniekaanvallen en de depressieve gevoelens kunnen leiden tot een depressie. Daarom is het echt belangrijk dat je je laat behandelen wanneer je last hebt van een trauma. Het is natuurlijk niet fijn om een paniekaanval te hebben. Zeker niet wanneer je bijvoorbeeld op je werk, school of in het openbaar vervoer bent. Ook kan het zijn dat je op sommige plekken niet meer durft te komen door wat je hebt meegemaakt, omdat die je doen denken aan die gebeurtenis. Daarnaast, wanneer je wel in het openbaar bent, ben je, wanneer je een trauma hebt, vaak heel alert. Je merkt alles om je heen op en bent angstig. Dit kost natuurlijk super veel energie. EMDR in Zwolle helpt jou om van deze benoemde klachten af te komen.

Wat EMDR is

EMDR in Zwolle is een manier van traumabehandeling waarin je terug gaat naar de gebeurtenis in jouw herinnering. Je probeert haast het opnieuw te beleven. Terwijl je dit doet, worden jouw hersenen doormiddel van bijvoorbeeld lichtjes, rekensommen en bewegingen afgeleid. Wanneer je dit vaak genoeg herhaalt, zorgt dit  er voor dat jouw hersenen niet meer die angst en spanning voelt bij die gebeurtenis. Hierdoor kun je weer met neutrale gevoelens naar die gebeurtenis terugkijken. Uiteindelijk zullen hierdoor jouw klachten ook weggaan.

Leave a Reply