Voordelen van een matrasbeschermer

matrasbeschermer

Als je een heerlijk matras hebt en fijne kussens, dan is het belangrijk om alles fris te houden. Dan gaat het langer mee en zal de kwaliteit van je matras en kussens dus beter blijven. Bekend is dat je matras vaak om moet draaien om langer mee te laten gaan en fris te houden. Om je matras langer mee te laten gaan kun je meer doen. Zo kun je een laken over je bed doen. Een laken zal goed ventileren en lekker liggen. Het nadeel van een laken als enige laag is dat ze matras niet beschermd is tegen vocht. Elke avond transpireren we wel iets, dit trekt in het matras. Op den duur kan het voor een opstapeling van bacteriën zorgen wat niet goed is voor de gezondheid. Daarnaast zorgt vocht ervoor dat een matras minder veerkrachtig wordt. Een matrasbeschermer kan dit voorkomen. 

Gebruiken van een matrasbeschermer

Het is dus niet goed om je matras onbeschermd te laten. Zowel voor je gezondheid als voor de kwaliteit van het matras. Zo kun je matrasbeschermers kopen die grotendeel vochtwerend zijn, maar er zijn ook matrasbeschermers die al het vocht tegen kunnen houden. Ondanks de eigenschap dat een beschermer veel of al het vocht tegenhoudt, ventileert het wel. Doordat de matrasbeschermer nog wel ademend, ligt het heerlijk. Een matrasbeschermer is gemaakt van katoen wat zowel in de winter als in de zomer heerlijk ligt. 

Wasvoorschriften van een matrasbeschermer

Matrasbeschermers kun je altijd wassen. Als je een matrasbeschermer koop is er altijd een wasvoorschrift bijgevoegd. Doordat een matrasbeschermer al het vocht tegenhoudt is het dan ook belangrijk om te wassen. Een matrasbeschermer kan prima in de wasmachine en is dan ook makkelijk schoon te houden. Even goed uit laten drogen en je hebt weer een frisse hoes. Wat ook goed is om dan meteen je matras om te draaien. Zo voorkom je kuilen in het matras en gaat het matras langer mee. Zo lig je altijd in een heerlijk fris bed.

Leave a Reply