Nagels

Kalknagel Barendrecht

Nagels zijn toch wel een van de meest bijzondere onderdelen die wij aan ons lichaam hebben. De belangrijkste functie van nagels is het beschermen van de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers of tenen. Door de aanwezigheid van nagels behoudt de mens/dier dus het gevoel in de vingers/tenen. Sommige mensen hebben hele stevige nagels en laten ze daarom ook iets langer. Met langere nagels kun je vaak beter kleine dingen oppakken of losmaken.

Nagels en gezondheid

Vaak kun je aan je nagels zien dat er iets mis is met je gezondheid. Gezonde nagels zijn namelijk roze van kleur. Als ze een hele bleke kleur krijgen zou kunnen duiden op een vitamine tekort of zelf aan bloedarmoede. Een witte kleur kan een leverprobleem betekenen. En een blauw paarsige kleur betekent dat je een laag zuurstof gehalte hebt in je bloed. Ook kunnen je nagels barsten of er kunnen horizontale streepjes verschijnen. Een veel voorkomend probleem is kalknagels. Dit komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Wees altijd alert op verkleuringen van de nagel, want dit is vaak een begin van een schimmeltje. Je kunt het beste preventief de nagel laten behandelen door een pedicure. Zo kunt je voor je kalknagel terecht in Barendrecht. Een kalknagel is een verdikte en verkleurde nagel. De infectie begint meestal op één nagel en verspreidt zich hierna. Het is dus belangrijk dat je het probleem tijdig aanpakt. Want als de schimmel de wortel heeft bereikt, is er vaak niets meer aan te doen.

Goede zorg voor je nagels

Je nagels zijn een visitekaartje van jezelf, ze laten zien dat jezelf goed verzorgd. Het is belangrijk om je handen, nagels en nagelriemen regelmatig in de smeren met een goed handcrème. Ook staat het mooi als je nagels een kleurtje geeft. En kleuren zijn er in overvloed. Houd je van  een chique rustige kleur, of vind je het juist leuk om je nagels knal geel te kleuren? Ook hierin kun je laten zien wie je bent en waar je van houdt.

Leave a Reply